Сьогодні у Чернівцях відкривається виставка художників, які побували на пленері у Франції

- 21.09.2010 08:55
Сьогодні у Чернівцях відкривається виставка художників, які побували на пленері у Франції

Сьогодні, 21 вересня, у нашому місті відбудеться відкриття виставки "Нічний ноктюрн, або дорогами постімпресіоністів". Твори митців, які щойно повернулися з Франції до Чернівців, будуть представлені у магазині (та одночасно виставковій залі Українського фонду культури) за адресою вул. Франка, 14.

Особливою прикметою цього пленеру, за словами голови Чернівецького обласного відділення Фонду культури України Валентини Діаковської, стало те, що художники працювали, малюючи ті краєвиди, які відображали у своїх картинах такі митці, як Матіс, Ван Гог та ін.

Буковину представляли: Олександр Літвінов, Лариса Куваєва, Марина Рибачук, та ін.

Запросив буковинських художників на пленер Темистокль Вирста. Цей відомий талановитий художник народився на Буковині, в с. Іспас. Навчався в академіях мистецтв Бухареста і Відня. Темистокль Вирста розпочав новий напрямок в історії модернізму другої половини ХХ століття. Він автор численних абстрактних композицій, що відзначаються яскравим колоритом. За роки творчої діяльності відбулись персональні художні виставки в Парижі, Філадельфії, Чикаго, Копенгагені, Брюсселі, Детройті, Едмонтоні, Монреалі, Нью-Йорку, а також в Україні. Серед нагород митця, зокрема срібна медаль Товариства «Мистецтво, наука, література» (Париж, 1968).

Твори учасників пленеру вражають своєю індивідуальністю. Під час етюдів погода завжди сприяла творчому процесу – було тепло та сонячно. Буковинці малювали надзвичайно гарні краєвиди Франції. По закінченню пленеру, художники демонстрували свої роботи у виставкиовій залі мерії французького міста. Це вже третій пленер, який зорганізований Фондом культури України спільно з французькою мистецькою організацією Фенікс.





Ключові слова: буковинські митці на пленері, Франція

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини