Дивіться на фото, скільки снарядів знайшли у Чернівцях! Багато фото!

- 11.10.2010 12:49
Дивіться на фото, скільки снарядів знайшли у Чернівцях! Багато фото!

Як повідомили першому чернівецькому незалежному інформаційному агентству ЗАН, у ЦП ГУ МНС України в Чернівецькій області, у Чернівцях піротехніки МНС вилучили рекордну кількість боєприпасів.

Увечері 8 жовтня в м. Чернівці на вул.. Заводській при проведенні земляних робіт з прориття котловану під житлове будівництво, працівники будівельної фірми «Зірка» виявили 10 вибухонебезпечних предметів. Зупинивши роботи, будівельники зателефонували до служби порятунку «101». До місця події було негайно спрямовано фахівців групи піротехнічних робіт, які після обстеження території виявили склад боєприпасів часів І світової війни із якого вилучили ручні уламкові гранати різних калібрів та модифікацій в кількості 8112 штук. Ці боєприпаси були на озброєнні країн-учасниць війни з боку військового блоку Антанта і кожен із них ніс реальну загрозу. Крім того майже 800 вибухонебезпечних предметів знаходилися в остаточно спорядженому стані і були особливо небезпечними, хоча й пролежали в землі більше 90 років.
Хоча на Буковині доволі часто виявляють вибухонебезпечні предмети, таку їх кількість тут виявили вперше. Тому у даній ситуації було надзвичайно важливо оперативно та професійно спрацювати фахівцям. Піротехніки МНС невідкладно приступили до робіт з вилучення боєприпасів. А у зв’язку із незначною відстанню до житлових будинків та з метою недопущення загрози для мешканців мікрорайону, роботи проводилися у взаємодії з органами державної влади та підрозділами МВС у невідкладному порядку й під час вихідних днів. Місце події відвідав голова Чернівецької облдержадміністрації – начальник цивільного захисту області Михайло Папієв, який високо оцінив оперативність та професіоналізм рятувальників МНС та правоохоронців.
Наразі працівники групи піротехнічних робіт усі небезпечні знахідки вилучили. Вони будуть вивезені у спеціально визначене місце для знешкодження встановленим порядком.

 


Источник: Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій обл


Ключові слова: набої фото Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини