Естонський євро відхопив територію Росії

- 07.01.2011 11:58
Естонський євро відхопив територію Росії

Естонський євро, не встигнувши з'явитися, вже посварив багатьох. На монетах із зображенням карти цієї прибалтійської країни хтось побачив дуже велику Естонію, яка приросла за рахунок Псковської області. А хтось побачив дуже маленьку. На монетному дворі визнають, що помилка дійсно була.
Євро в Естонії діє всього тиждень, з рекламних щитів мешканців закликають ближче познайомитися з новою валютою. Правозахисник Сергій Середенко придивився, але не до купюр, а до монет. Обриси Естонії в металі здалися Сергію дещо перебільшеними за рахунок деяких російських територій.
Я задався питанням, а які, власне, межі зображені на карті Естонії, яка, у свою чергу, зображена на реверсі євромонет? - Розповідає Сергій Середенко.
За роз'ясненнями він звернувся до Банку Естонії. Там питання зрозуміли, але відповіли розпливчасто. Сказали, що зображення на монеті - це «художнє уявлення автора малюнка про межі Естонії». Тобто, виходить, реальній карті державних кордонів ескіз може і не відповідати. Порівнювати рубежі кинулася значна частина населення країни. Засперечалися в друкованих виданнях та інтернет-блогах.

Повна відповідність з картою сучасною, - пише один блогер. «Хоча частину Ленінградської області і внизу Печори прибрали собі», - відзначає інший.
Втрутитися довелося офіційним особам. Згадали, що коли малювали ескіз, помилка дійсно закралася, але її усунули. Зараз карта повинна бути вірною. Похибки, якщо і є, то з-за формату. Територія Естонії - всього 45 тисяч квадратних кілометрів, на монеті дрібні деталі зобразити важко.
Про гучність історії можна було забути, але тепер обурилися представники народу з півдня республіки. Якщо юристу Середенко здавалося, що Естонії на євро занадто багато, ті порахували, що її там дуже мало! Потрібно домалювати ще.

Ми вже кілька днів в єврозоні. На монетах урізана карта. Там немає частини Сетумаа, і естонці проти, - говорить Ахто РООД.
Естонській народності сету хотілося б бачити частину землі на східному березі річки Нарви і так званий «Сетусскій чобіт» - це Печорський район Псковської області. Місцевість болотиста, але це в Естонії - справа принципу. Такими були кордону заТартуським мирним договором 1920 року.

Рубежі змінилися ще після Другої світової війни, але багато хто в Естонії до цих пір не згоднен. У 2005 році Росії та Естонії навіть не вдалося ратифікувати договір про кордон. І тепер грошове питання знову повернув естонців до земельного спору.


Ключові слова: фото євро де намальована частина росії

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини