НІмецький пенсіонер живе на пороховій бочці

- 04.02.2011 10:41
НІмецький пенсіонер живе на пороховій бочці

Любитель військової форми і армійського автотранспорту з Рейнланд-Пфальца отримав від сусідів прізвисько «Курта-Пороховщика». А те, що 62-річний Курт Н. тримав у себе в сараї, дійсно виявилося найбільшим приватним складом зброї і боєприпасів у країні.

 Налічуючий 600 жителів Бехербах в окрузі Бад-Кройцнах довгі роки жив у буквальному сенсі на пороховій бочці. Коли поліція, давно отримувала сигнали від сільських жителів, змогла приблизно оцінити масштаби арсеналу, весь Бехербах довелося у спішному порядку вивезти, територію - оточити, сарай Курта - обстежити з особливою обережністю. Частина вмісту була вивезена на сусіднє поле і контрольовано підірвана. 

Вибух проводився за допомогою спеціальних радіокерованих роботів, які транспортували вибухівку на кордон села. Операція затягнулася, і підірвати весь арсенал за один день сапери не встигли - жителі Бехербаха не змогли повернутися в свої будинки навіть на ніч. Більшість людей поселили родичі і знайомі, але близько 35 осіб довелося розміщувати на ночівлю в шкільному спортзалі сусіднього села Майзенхайм - якраз тієї, звідки родом Курт-пороховник. Сам він у селі не жив, а тільки орендував сарай.

Походження арсеналу Курта-Пороховщиков поки не встановлено. Ймовірно, зброя - спадщина Другої світової війни, десятиліттями знаходився в навколишніх лісах. Пристрасний збирач зброї та вибухівки тримав у сараї поклади нітрогліцерину, а крім того - безліч пістолетів, автоматів, кулеметів, патрони і ручні гранати, протитанкові гранатомети, міни і кілька старих військових автомобілів.

Поліція виходить з того, що пенсіонер - не зловмисник, а дивак, схиблений на зброї. Тим не менш слідство проти Курта-Пороховщиков, його сина і сусіда ведеться.

При обшуку у пенсіонера знепритомнів, і любитель зброї відправився в лікарню. Бехербах, на щастя, відбувся легким переляком. «За селом стежила ціла армія ангелів-охоронців», - процитував співробітник кримінальної поліції одного з саперів, вибухали часто арсеналу Курта-Пороховщиков.  


Ключові слова: Бехербах, пенсіонер-пороховщик з Німеччини

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини