Уран Чекірбаев запропонував створити Сполучені Штати Киргизстану

- 08.02.2011 22:27
Уран Чекірбаев запропонував створити Сполучені Штати Киргизстану

У Киргизії співробітник однієї з держструктур запропонував віддати частини країни в оренду іноземцям, створивши на місці нинішньої республіки Сполучені Штати Киргизстану. З такою пропозицією, як повідомляє АКІpress, виступив співробітник Державного фонду розвитку економіки (при Міністерстві фінансів республіки) Уран Чекірбаев.

Коментар Чекірбаева був опублікований в розділі "Думка читачів" на сайті агентства АКІpress. У своїй статті він розкритикував систему управління країною і запропонував свою альтернативу. Співробітник фонду заявив, що в оренду іноземним державам можна віддавати як окремі області, так і сектори економіки.

Окремі області Киргизії, як вважає Чекірбаев, користувалися б попитом у європейських країн. Пояснення цьому автор дає таке: "Киргизстан знаходиться поруч з Китаєм, багато країн Європи хочуть бути поруч з цією країною, тому ... захотіли б взяти в оренду частину Киргизстану". Регіони він пропонує віддавати під зовнішнє управління на 50-100 років. В якості орендної плати за кожну область, як вважає Чекірбаев, можна було б отримати "від двох до десяти мільярдів доларів негайно", пише Lenta.ru

Що стосується галузей економіки та держуправління, то їх співробітник фонду пропонує розподіляти у відповідності зі своїми уявленнями про розвиненість тієї чи іншої галузі за кордоном. Сформульовано це так: "Фінансовий сектор найбільш розвинений в США, так давайте віддамо повністю її США ... Силовиків (ймовірно, маються на увазі силові структури Киргизії - примітка Стрічки.Ру) треба віддати ізраїльтянам, вони б захистили нас від будь-яких терористів, соціальну сферу треба віддати скандинавів, вони точно б не забули нікого і розподіляли б все справедливо ".

У результаті, за задумом Чекірбаева, було б створено нову державу під назвою Сполучені Штати Киргизстану. Реформа, на його думку, дозволила б збільшити доходи населення і перемогти корупцію.

В опублікованому пізніше інтерв'ю виданню Bulak.kg Чекірбаев заявив, що його начальство поставилося до його виступу "критично, але з розумінням". По суті статті він заявив, що від своєї точки зору відмовлятися не збирається. На питання, чи не бажає він вибачитися за заклик до розчленування країни та її розпродажі "з молотка", співробітник фонду відповів категоричною відмовою. "У жодному разі! Це моя позиція. І не вважаю, що треба вибачитись за щось", - заявив він.

Тим часом доктор економічних наук Айилчі Сарибай, думка якого також наводить видання, заявив, що тези Чекірбаева представляють собою "ідеологічну підготовку расшаткі фундаментальності країни". Економіст додав, що автор скандальної статті повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності.


Ключові слова: СПК, Сполучены Штати Киргызстану

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини