США: політика Януковича віддаляє Україну від Європи

- 02.03.2011 12:30
США: політика Януковича віддаляє Україну від Європи

Сьогодні Freedom House вважає Україну всього лише частково вільною. «Президенту Януковичу, що завершує свій перший рік на посаді, слід глибоко задуматися про те, що це означає на завдання, які він так часто ставить, - завдання інтегрувати його країну до Європи», - пишуть два колишні американських посла в Україну - Стівен Пайфер та Вільям Тейлор - у статті, викладеної на сайті The New York Times.

З часів помаранчевої революції на Україні відбулося півдюжини виборів. Міжнародні спостерігачі розцінили всі ці вибори як в цілому вільні та справедливі. Але вибори в жовтні 2010 року «були широко засуджені як вибори з порушеннями», говориться в статті. «Ще один тривожний знак - видима спроба прокуратури атакувати колишніх членів кабінету Юлії Тимошенко», - пишуть автори.

 За їхніми припущеннями, істина «лежить десь посередині між картиною, яку малюють нинішні українські дипломати, і версією внутрішньоукраїнських критиків Януковича». Але, мабуть, у Європі та США складається враження, що Україна відвернулася від демократії європейського типу, і це несе серйозні наслідки для зовнішньої політики Києва. 

І при Ющенку, і при Януковичі України прагне до повної інтеграції до Європи, в тому числі до вступу в ЄС в майбутньому. ЄС і США вважали, що з часом усе це досяжно. Однак тепер, на думку Пайфера та Тейлора, дії адміністрації Януковича на внутрішньополітичній арені - перешкода для вступу в ЄС та європейської інтеграції. «Поки європейці будуть спостерігати, як Київ переходить до більш авторитарної моделі правління, їм буде набагато легше ігнорувати бажання України інтегруватися», - йдеться в статті.

Автори вважають, що європейським і американським офіційним особам слід роз'яснити Януковичу, що політика його адміністрації виглядає як регрес демократії, а також що цей курс розчарує доброзичливців у всьому світі і відштовхне Європу.  


Ключові слова: політика Януковича, Україна та Європа, США про Україну

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини