Штучний інтелект у м'яких іграшок від ІВМ

- 10.03.2011 10:11
Штучний інтелект у м'яких іграшок від ІВМ

Навряд чи в когось є сумніви, що зусилля зі створення повноцінного штучного інтелекту (ШІ) увінчаються успіхом. Обчислювальні потужності процесорів, які так необхідні для функціонування систем ІІ постійно зростають, на горизонті починають маячити квантові комп'ютери та інші екзотичні комп'ютери, приміром, на Мемристор.

Так з чим же будуть грати наші діти у той час, коли ШІ міцно увійде в життя людства? Компанія IBM одержала патент на HAL-подібну комп'ютерну систему з штучним інтелектом, яка призначається для 'розумного' наповнення дитячих іграшок майбутнього, що отримала довгу назву 'Adaptive System for Real-Time Behavioral Coaching and Command Intermediation'.

 Представники IBM пояснюють, що дана система буде мати дуже скромні габарити, що дозволить вбудовувати їх в будь-які види дитячих іграшок, включаючи м'які іграшки у вигляді різних звірів. Але, незважаючи на малогабаритність системи її функціональність неймовірно широка, використання цієї системи дозволить розвинути у дитини або направити в 'правильне русло' деякі лінії його поведінки. 

Ось що мовиться в прес-релізі IBM: 'Використання таких систем дозволить вплинути на соціальну поведінку дітей. Наприклад, якщо дитина грубо поводиться з іншими дітьми, з якими він грає, то система визначить цей факт і постарається застосувати деякі спеціальні операції з навчання дитини правильної взаємодії з оточуючими. Це може бути, в залежності від ситуації та інших умов, усне попередження, вимовлене суворим голосом, і прохання виконати те чи інше, вимовлена більш м'яким тоном '.

Можна погодитися, що ідея, запропонована IBM, дуже приваблива, але, на мою думку, в ній є купа АЛЕ. Будь-яка система штучного інтелекту, який досконалою вона не була б, грунтується на якомусь кількості певних правил і дій. Чи вистачить цього набору для того, що б не надати негативного впливу на ще не сформовану дитячу психіку?  


Ключові слова: штучний інтелект, "розумні" іграшки, Мемристор, IBM

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини