США бомблять Лівію ракетами Tomahawk

- 19.03.2011 18:18
США бомблять Лівію ракетами Tomahawk

Телекомпанія Fox News повідомляє, що збройні сили США зробили в суботу перші запуски ракет Tomahawk по об'єктах у Лівії.

"США приєдналися до військової операції в Лівії, запустивши ракети по об'єктах лівійської ППО з кораблів ВМС. Ракетні удари розчистять шлях для літаків (країн - учасниць операції), що забезпечують дотримання режиму повної заборони польотів над Лівією", - повідомляє телекомпанія з посиланням на свої джерела .

Раніше представник Пентагону повідомив американським ЗМІ, що біля берегів Лівії знаходяться три підводні човни та два кораблі ВМС США з ракетами Tomahawk на борту, здатними збивати літаки і знищувати об'єкти ППО.

Президент Франції Ніколя Саркозі в суботу оголосив про початок військової операції, яка повинна покласти край агресії лівійського лідера Муамара Каддафі проти опозиції.

У четвер Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ Каддафі. Проект резолюції № 1973 був ініційований Ліваном, Великобританією, Францією і США і обговорювалося три дні.

Щоб обговорити плани військового втручання президент Франції в суботу зібрав у Єлисейському палаці екстрений саміт, в якому взяли участь генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, держсекретар США Хілларі Клінтон, британський прем'єр Девід Кемерон, голова Європейської Ради Херман ван Ромпей, глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро, а також глави урядів Бельгії, Канади, Данії, Греції, Нідерландів, Норвегії, Польщі.

Арабські країни представляють генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАГ) Амр Муса і глави МЗС ОАЕ, Іраку, Марокко та Катару. Військова операція почалася відразу після завершення саміту.

США раніше неодноразово заявляли, що підтримають операцію, але не будуть брати участь у наземних бойових діях.


Ключові слова: удари по Лівії бомби

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини