Великдень-2011: готуємось по-російськи
- 31.03.2011 14:15Російська сирна паска - справжній витвір мистецтва.
Те, що ми на Україні називаємо "пасками", в Росії іменують "кулічами". Російська паска - це дивовижно смачне сирне блюдо.
Давай приготуємо це красиве і святкове блюдо на нашу православний Великдень 2011!
Сирна паска
Інгредієнти: сир (творог) - 1 кг, яйця - 7 шт., вершкове масло - 300 г, цукор - 2 склянки, сметана - 1/3 склянки, родзинки, цукати.
Приготування:
Сир перетираємо з цукром. Добре б перед цим сир пропустити через марлю або дрібне сито.
Додаємо яйця, сметану і олію. Акуратно перемішуємо цю масу, додавши родзинки і цукати.
Зверніть увагу, що сирна паска повинна за формою нагадувати усічену піраміду з видавленими хрестами з боків. Для цього продаються спеціальні форми з рельєфами хрестів.
У форму кладеться марля, щоб кінці її звисали назовні. Наповни форму сирною масою і постав на ніч на холод, поклавши згори значний прес.
Уся зайва рідина (сироватка) з сиру повинна стекти. Форму акуратно треба розібрати, викласти паску на блюдо.
Тепер прикрасьте її цукатами у вигляді хрестів і подавайте в оточенні фарбованих яєць. Згори на паску добре б поставити маленьку фігурку ягняти.
Повірте - смак цього великоднього блюда варте затрачених зусиль.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 24.12.2024 11:21
- 24.12.2024 11:08
- 19.12.2024 11:12
- 18.12.2024 19:03
- 16.12.2024 13:12
- 13.12.2024 15:47
- 11.12.2024 16:56