В українських грибах, картоплі та молоці знайшли радіацію
- 04.04.2011 10:24Міжнародна природоохоронна організація «Грінпіс» говорить, що молоко, гриби, ягоди, буряк, картоплю і ще ряд продуктів харчування в деяких районах Україні все ще забруднені радіоактивними речовинами з Чорнобиля. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому екологами «Грінпіс» провів дослідження в трьох частинах Україні, розташованих за межами зони відчуження, вивчаючи зміст радіонукліда цезій-137 в продуктах харчування. У багатьох випадках вміст речовини в продуктах перевищувало допустиму для людей норму.
Як зазначає науковий «Грінпіс» Ірина Лабунська, цезій-137 являє довгострокову загрозу для здоров'я людини, особливо для тих, хто щодня споживає їжу, що містить цей радіонуклід.
У своєму звіті «Грінпіс» також розкритикував уряд України за відмову від регулярного моніторингу продуктів на вміст радіоактивних речовин з ЧАЕС 2 роки тому.
«Це було абсолютно передчасно припинити цю моніторингову програму, адже ми все ще повинні знати ситуацію, щоб допомагати людям справлятися з усіма цими проблемами», - сказала Ірина Лабунська.
У документі, опублікованому організацією, також закликають до ретельної перевірки сільськогосподарських угідь на забруднення радіонуклідами.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 18.10.2024 14:56
- 11.10.2024 15:21
- 08.10.2024 14:26
- 02.10.2024 18:24
- 01.10.2024 11:42
- 30.09.2024 10:38
- 27.09.2024 11:22
- 27.09.2024 11:17
- 27.09.2024 10:43