Янукович розділив пенсіонерів за віком

- 07.04.2011 14:51
Янукович розділив пенсіонерів за віком

 Доплати за більш пізній вихід на пенсію поки не передбачаються для тих, хто народився після 1961

У сьогоднішньому своєму зверненні до Верховної Ради президент Віктор Янукович у частині пенсійної реформи повністю використовував відповідні напрацювання уряду. Зокрема, президент обіцяв, що держава передбачить фінансову компенсацію для працівників за більш пізній вихід на пенсію.

Зокрема, на період підвищення пенсійного віку передбачається збільшення пенсій на 2-5% за кожні додатково відпрацьовані 6 місяців, що повинно сприяти істотному збільшення розміру одержуваних виплат.

«Це дуже «хитрі» компенсатори. Якщо взяти доплати до пенсій жінок, то така доплата буде здійснена лише для людей, які народилися в 1956-1961 роках. Ті ж, хто народився після 1961 року (ті, кому сьогодні менше 50 років), ніякої компенсації за більш пізній вихід на пенсію не отримають. Що передбачено в урядовому законопроекті», - поділився колишній перший заступник міністра соціальної політики Павло Розенко.

Він також нагадаємо, що однією з головних цілей пенсійної реформи, про яку неодноразово заявляли влади, є встановлення справедливості у соціальному забезпеченні населення. У теж час, за словами Розенка, обіцянки Януковича видавати «вихідну допомогу», суперечить заявленим цілям.

«А чому тільки бюджетникам? А що робити іншим 10 млн працівників, які працюють не в бюджетній сфері. Таким чином до пенсійної системи закладається ще одна норма, яка робить цю систему ще більш несправедливою», - говорить Розенко.

Нагадаємо, у зверненні до парламенту Президент вказав, що українці отримають доплати за більш пізній вихід на пенсію. А бюджетники при виході на пенсію отримають одноразову допомогу у розмірі 10-ти пенсій.

Відзначимо, що на початку тижня парламент відправив на доопрацювання урядовий законопроект про реформування пенсійної системи. Очікується, що «підредагований» варіант депутати почнуть вивчати в листопаді.

Раніше уряд обіцяв прийняти законопроект про пенсійну реформу в березні. Це було однією з умов для отримання чергового траншу МВФ. 


Ключові слова: пенсіонери, категорії пенсіонерів, Янукович про пенсії, Павло Розенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини