Підроблені фото вбитого бін Ладена надурили сенаторів

- 05.05.2011 10:33
Підроблені фото вбитого бін Ладена надурили сенаторів

Одразу троє американських сенаторів спростували зроблені ними раніше заяву, ніби вони бачили фото вбитого лідера терористичної мережі "Аль-Каїда" Осами бін Ладена, повідомляє в четвер, 5 травня, Agence France-Presse.

Раніше сенатор-республіканець Сексбі Чембліс (Saxby Chambliss) з Комітету з розвідувальної діяльності Конгресу США (House Intelligence Committee) казав репортерам про те, що бачив посмертні фото терориста. Він стверджував, що в його розпорядженні виявилися фото, зроблені після спецоперації, проведеної на віллі бін Ладена в Пакистані. За його словами, на них був відображений глава "Аль-Каеды", поранений в голову.

Проте, як з'ясувалося пізніше, офіційного фото вбитого терориста опубліковано не було, і всі ті зображення, про які говорили сенатори, є підробками.

Зі спростуваннями раніше зроблених заяв виступили також члени Комісії у справах збройних сил Конгресу США, республіканці Келлі Айотт (Kelly Ayotte) і Скотт Браун (Scott Brown). Айотт розповіла журналістам, що фотографію їй показав інший сенатор, і на ній була відображена верхня частина тулуба чоловіка, схожого на бін Ладена.

4 травня президент США Барак Обама заявив про своє рішення не публікувати фото вбитого Осами бін Ладена, щоб ті не стали "інструментом пропаганди" і не спровокували насильство. Рішення, як підкреслили в Білому домі, було прийнято після наради з фахівцями з питань національної безпеки.

Глава терористичної мережі "Аль-Каеда" Осама бін Ладен був убитий в ході спецоперації "Джеронимо" в пакистанському Абботтабаде в ніч на 2 травня. Особистість бін Ладена була встановлена після взяття аналізу проби ДНК. Тіло терориста було поховано в море.


Ключові слова: смерть Осами бін Ладена, заяви сенаторів про смерть бін Ладена, лідер "Аль-Каїди"

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини