Як отримати максимальну кількість вітамінів з їжі
- 19.05.2011 11:41
Навіть якщо ви вживаєте хороші продукти, це зовсім не означає, що ви отримуєте вітаміни, які в них містяться. Харчова обробка, зберігання та приготування можуть легко зруйнувати найкращі наміри відносно харчування.
Щоб отримати максимум з того, що ви їсте (не кажучи вже про ваші витрати), майте на увазі наступні поради: Мийте, але не вимочуйте свіжі овочі, якщо хочете отримати користь від містяться в них вітамінів В і С. Відмовтеся від зручностей та готуйте салати, коли ви готові їх їсти. Порізані та лишали на який час фрукти і овочі втрачають вітаміни.
Якщо ви не розраховуєте з'їсти свіжі овочі і фрукти протягом декількох днів, то краще купувати заморожені. Зміст вітамінів в хороших заморожених зелених бобах вище, ніж у свіжих, які ви зберігали у себе в холодильнику протягом тижня. Не розморожуйте заморожені овочі перед приготуванням їжі.
У перетвореному (попередньо оброблений, мелений рис) або злегка відвареному рисі більше вітамінів, ніж у шлифованном рисі, а коричневий рис більш поживний, ніж білий.
Заморожені продукти, які можна варити у власній упаковці, дають більше вітамінів, ніж звичайні, і всі заморожені продукти краще консервованих. Приготування їжі в мідній посуді може зруйнувати вітамін С, фолієву кислоту і вітамін Е.
Кращою посудом для збереження поживних речовин при приготуванні їжі є посуд з алюмінію, нержавіючої сталі, скла і емальована. Залізна каструля збільшить вміст заліза в раціоні, але обсчитает вас за вітаміну С. Мінімальний час варіння в мінімальній кількості води дають мінімальну руйнування поживних речовин.
Молоко в скляному посуді може втрачати рибофлавін, а також вітаміни А і D, якщо воно не зберігається в темному місці. Хліб, залишений на світлі, втрачає ті ж поживні речовини. Добре прожарені, хрусткі або обжариваемые хлібобулочні вироби містять менше тіаміну.
Щоб отримати більше вітамінів з картоплі, його потрібно варити або запікати "в мундира". Використовуйте воду, в якій варили овочі для приготування супів, а сік від м'яса для підливки, і сироп від консервованих фруктів для приготування десертів.
Утримайтеся від використання питної соди, коли готуєте овочі, якщо хочете отримати користь від міститься в них тіаміну і вітаміну С. Зберігайте овочі і фрукти в холодильнику, після того як ви принесете їх додому з ринку.
Коментарі (0)
Другие новости:
Росія продовжує атакувати Україну дронами: де загроза ударів сьогодні ввечорі?
Обстріли та наслідки
- 07.12.2025 20:43
- 05.12.2025 20:36
Російські війська перейшли до чергового витка терору: під ударом об’єкти, які мають критичне значення
Як зазначає військовий аналітик Юліан Рьопке, Москва свідомо
- 05.12.2025 16:51
Дональд Трамп-молодший заявив, що Дональд Трамп може відмовитися від подальших зусиль зі встановлення миру в Україні
Дональд Трамп-молодший заявив, що Дональд Трамп може відмовитися від подальших зусиль зі встановлення миру в Україні
- 04.12.2025 19:07
Зеленський дві години говорив із радниками Трампа:
У Києві та Вашингтоні заговорили про реальний прорив
- 03.12.2025 19:52
Допомога 6500 гривень: як отримати, кому видадуть першими?
В Україні розпочалися перші виплати у розмірі 6500 гривень для
- 03.12.2025 19:03
- 01.12.2025 21:39
День святого Миколая: історія, традиції, поради, відповіді на питання
Чому День святого Миколая важливий?
- 01.12.2025 21:16
.jpg)
4 фишки iPhone, о которых стоит знать перед покупкой
На Буковині судитимуть водія, який спричинив ДТП з потерпілим