Микита Міхалков відмовився від «мигалки»

- 23.05.2011 13:04
Микита Міхалков відмовився від «мигалки»

Микита Міхалков добровільно відмовляється від спецсігнал на автомобілі.Кінематографіст просить звільнити його з посади голови Громадської ради при Міноборони РФ і заявляє про відмову від належної йому за цією посадою «мигалки», наявність якої у Михалкова викликало роздратування автолюбителів.Причини такого рішення кінорежисер виклав у листі керівництва військового відомства, повідомляє газета «Комсомольская правда».

«Залишаю цю посаду з жалем, разом зі спецсигналами і посвідченням», - пише кінорежисер.

Міхалков підкреслив, що цей лист «є плід ...довгих коливань і роздумів ». Початок цих роздумів поклав торішній ювілейний парад, присвячений 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. На думку режисера, торжество не відповідало значенням історичної події.

Військовий парад 9 травня перетворився просто в шоу і став проявом «небезпечного розриву між суспільством і армією», вважає Міхалков.

У посланні наголошується, що у жителів РФ, особливо у ветеранів викликав «подив і розчарування» той факт, що замість суворовців і нахімовців в ньому брали участь військові підрозділи НАТО.

Каталізатором же, за словами Михалкова, послужило святкування 9 травня вже цього року.

«Безлику масу в однакових робах, що марширують під легендарну військову музику, можна було розрізнити лише за допомогою диктора. А п'ять вертольотів продемонстрували всю міць вітчизняної авіації ...», - цитує режисера видання.

На думку спостерігачів, саме галас навколо «мигалки» є істинною причиною рішення режисера залишити пост глави Громадської ради.

Синій проблисковий маячок на автомобілі Михалкова викликав різку критику на його адресу, у тому числі в інтернет-співтоваристві.Блогери зі спільноти «Синіх відерець», виявивши маячок на машині кінематографіста, заговорили про незаконність його встановлення. Але в Міноборони заявили, що як глава Громадської ради цього відомства Міхалков має право на спецсігнал.Однак пізніше дали зрозуміти, що керівництво міністерства розглядає питання про зняття «мигалки» з машини Михалкова.

Виявилися безрезультатними скарги блогерів на Міхалкова президенту Медведєву.Нагадаємо, що в середині квітня активісти «Синіх відерець» відправляли чолі держави фотографії машини Михалкова, яка їде по зустрічній смузі на Рубльовці.

Сам режисер у відповідь на численні запитання про «мигалки» у квітні заявив: «Коли треба буде - віддам».А якось у розмові з журналістом з приводу спецсігнал він вибухнув потоком нецензурщини. За матеріалами: Новий регион


Ключові слова: мигалки, спецсигнал, Міхалков 9 травня

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини