Експерт: Луценко дадуть умовний термін

- 30.05.2011 09:45
Експерт: Луценко дадуть умовний термін

Луценко швидше за все, отримає умовний термін. Таку думку висловив експерт Центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько.

На його думку, нинішня ситуація, яка складається в справі екс-міністра, - це розплата за події 2005 року."Тоді, як відомо, були звільнені приблизно 20 тисяч державних службовців за політичними звинуваченнями, була спроба посадити Закарпатського губернатора Івана Різака, якому, як відомо ставили доведення до самогубства професора Володимира Сливки, була спроба за звинуваченням у нецільовому використанні коштів на будівництво метро посадити Євгена Кушнарьова", - зазначив він.

Експерт називає звинувачення на адресу Ю.Луценко політичними. "При цьому у влади немає справжньої політичної доцільності для його політичного переслідування, оскільки його рейтинг на сьогоднішній день абсолютно не загрожує фундаментом нинішнього режиму і нинішній владі", - підкреслив А.Финько.

Політолог також припускає, що подібні акції можливі і в майбутньому щодо нинішніх високопоставлених чиновників. "Події 2005 року викликали ланцюгову реакцію, яка ще невідомо коли і чим завершиться. При цьому для суспільства характерний такий дивний феномен: у нас суспільство або частина його забуває про те, що відбувалося раніше. Та частина суспільства, яка провадила або, принаймні, який підтримував переслідування держслужбовців або арешти Різака і Кушнарьова, вона сьогодні геть забула ті дії, однак інша частина суспільства це чудово пам'ятає", - зазначив політолог.

"Напевно, якщо знову подібна ситуація повториться, то знову яка частина пам'ятати про події цього року, а яка забуде ... Головне, що в 2005 році з'явився прецедент політичних переслідувань, коли проти колишніх чиновників використовувалися інсценування, безглузді аргументи і тепер це невідомо чим завершиться ", - резюмував експерт.


Ключові слова: Антон Фінько, арешт Луценка, справа проти Юрія Луценко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини