У Греції почався добовий страйк

- 15.06.2011 13:34
У Греції почався добовий страйк

У Греції в середу, 15 червня, стартував добовий страйк, організований двома найбільшими профспілками, повідомляє The Wall Street Journal. Причиною невдоволення їх учасників викликали плани уряду щодо скорочення держвидатків.

У страйку взяли участь співробітники як державного сектора, так і приватного. За даними Agence France-Presse, призупинили роботу громадський транспорт, телерадіокомпанії, водний транспорт. The Wall Street Journal додає, що закритими також виявилися школи й урядові заклади.

Участь у страйку також беруть лікарі, проте лікарні все ж не були закриті. Тим не менш, повідомляється, що медики займаються лише екстреними випадками.

Страйк супроводжується багатотисячної акцією протесту в центрі Афін. За даними AFP і BBC News, на площі Синтагма, де розташована будівля парламенту, зібралися від чотирьох до одинадцяти тисяч осіб.

Вранці в середу учасники маніфестації спробували взяти парламент в кільце, щоб не пустити туди депутатів. Проте поліції, чисельність якої становить п'ять тисяч осіб, вдалося присікти дії демонстрантів і усунути їх від будівлі. Повідомляється про затримання десяти людей.

Програма уряду, яка викликала обурення місцевих жителів, передбачає отримання скарбницею додаткових доходів в 28 мільярдів євро за рахунок підвищення податків і скорочення держвидатків. Передбачається, що це відбудеться в 2012-2015 роках. Ще 50 мільярдів євро уряд сподівається отримати в ході великої приватизації, програма якої також розрахована на чотири роки.

У разі якщо ці плани не будуть схвалені депутатами, Греція може позбутися підтримки з боку МВФ і ЄС, від яких країна повинна отримати в цілому 110 мільярдів євро. Питання про затвердження планів щодо збільшення надходжень у скарбницю буде винесений на голосування в парламенті, проте, за даними Sky News, дата відповідного засідання поки невідома.

Економіка Греції знаходиться в плачевний стан з минулого року. У країні постійно проводяться страйки та акції протесту, які іноді виливаються в погроми. Тим часом загострило ситуацію рішення міжнародного агентства Standard & poor's, прийняте напередодні, 14 червня. Згідно з ним, кредитний рейтинг Греції був знижений до рівня "ССС", який є найнижчим у світі.


Ключові слова: добовий страйк в Греції, профспілки Греції, акції протесту в центрі Афін

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини