Чи бути безвізовому режиму між ЄС та Росією?

- 12.07.2011 09:51
Чи бути безвізовому режиму між ЄС та Росією?

Росія і Євросоюз завершують підготовчу роботу над текстом "Переліку спільних кроків щодо переходу до безвізового режиму між Росією і Євросоюзом", повідомив РІА Новини представник постпреда РФ при ЄС.

"Можливо, сьогодні буде оголошено про завершення роботи з редагування тексту цього документу, що відкриває шлях до угоди щодо безвізового режиму", - сказав дипломат.

У Брюсселі у вівторок пройдуть переговори старших посадових осіб діалогу з візами Росія-ЄС. Російську делегацію очолює директор Департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС Росії Володимир Воронков, делегацію Євросоюзу - гендиректор Єврокомісії з внутрішніх справ Стефан Мансервізі.

Російська сторона чекає, що "Перелік спільних кроків щодо переходу до безвізового режиму між Росією і Євросоюзом" буде схвалений або на саміті РФ-ЄС в кінці цього року в Брюсселі, або на засіданні в жовтні Постійної ради партнерства РФ-ЄС на рівні міністрів юстиції та внутрішніх справ. На спільній прес-конференції після закінчення саміту Росія-ЄС, який пройшов у Нижньому Новгороді 9-10 червня, президент РФ Дмитро Медведєв повідомив, що покроковий план переходу РФ і ЄС до безвізового режиму повинен бути узгоджений до кінця липня 2011 року.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров у травні цього року висловив думку, що безвізовий режим буде скасовано, "як тільки Єврокомісія дозріє", і як тільки з боку Росії будуть прийняті необхідні рішення щодо реєстрації, біометричних паспортів, а також коли буде закритий питання про підписання протоколів з реадмісії.


Ключові слова: безвізовий режим між РФ та ЄС, діалог Россії та Євросоюзу, Єврокоміссія, Стефан Мансервізі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини