П'ятнадцятирічного підлітка засудили за підготовку бійні в школі

- 11.08.2011 16:27
П'ятнадцятирічного підлітка засудили за підготовку бійні в школі

П'ятнадцятирічний житель Південної Кароліни засуджений за підготовку масового вбивства в школі "Сокасті" в околицях містечка Міртл-Біч, де він навчався. Про це повідомляє Reuters.

За рішенням суду в Чарльстоні, Крістіан Хелмс (Christian Helms) засуджений до шести років в'язниці за замах на вбивство і зберігання вибухових пристроїв. Протягом п'яти років після виходу на свободу йому належить знаходитися на контролі в правоохоронних органах.

Раніше Хелмс пішов на угоду зі слідством, зізнавшись у зберіганні і виготовленні бомб.Як уточнює SCNow, по пункту про замах на вбивство підсудний дав так зване визнання Елфорда - тобто, він формально заявив про свою невинність, але погодився з тим, що у звинувачення є достатньо доказів його причетності до скоєння цього злочину.

Тільки за звинуваченням у замаху на вбивство Хелмса загрожувало до 30 років в'язниці.

Крістіана Хелмса затримали в 21 вересня 2010 року після стрілянини, яку він влаштував у кабінеті шкільного поліцейського Еріка Карні.Як було встановлено, Хелмс увірвався в кабінет поліцейського зі зброєю наперевіс і вистрілив у бік Карні, але промахнувся. Поліцейський отримав опік від пострілу, але зумів затримати стрілка. У рюкзаку у школяра пізніше знайшли дві саморобні бомби.

Подальше розслідування встановило, що Хемлс збирався влаштувати масову бійню в школі за аналогією з подіями в Колумбайн і Вірджинському політехнічному інституті (Virginia Tech).У коментарях в інтернеті підліток ідеалізував організаторів масових вбивств в освітніх установах і мріяв повторити їхній шлях. У зловмисника був складений список цілей, в який входили понад 20 його однолітків. При обшуках в будинку у Хелмса знайшли компоненти для зборки бомб.

На суді захист Хелмса домагалася для нього психіатричного лікування. Зокрема, адвокати та сам підсудний стверджували, що в школі він піддавався постійним гонінням, що позначилося на його психіці.За словами лікарів, які свідчили на користь обвинуваченого, у нього був розлад поведінки, синдром дефіциту уваги і гіперактивності, а також депресія. Проте судові психіатри постановили, що Хелмс досить осудний, щоб перебувати на лаві підсудних.

 


Ключові слова: помста, засудження підлітка, попередження злочину

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини