Верховній Раді запропонували легалізувати секс з 16-літніми

- 15.09.2011 13:32
Верховній Раді запропонували легалізувати секс з 16-літніми

Депутат Верховної Ради від фракції НУНС Віктор Шемчук зареєстрував у парламенті законопроект, що передбачає скасування кримінальної відповідальності за секс з 16-літніми.

Як йдеться у вказаному нормативному акті, оригінал якого можна подивитися тут, проект передбачає внесення змін до Кримінального кодексу країни. В даний час кодексом передбачено кримінальну відповідальність за статеві відносини з неповнолітніми, тобто особами молодше 18 років.

У пояснювальній записці до законопроекту його автори зазначають, що нелогічно переслідувати осіб за розбещення дітей до 16-ти, а за статеві відносини - до 18-ти. Депутат також вказує на складності у визначенні факту досягнення особою статевої зрілості, які виникають у випадку з особами віком від 14 до 16 років. Це в свою чергу призводить до проблем при розслідуванні кримінальних справ за статтею 155 - про статеві стосунки з особою, що не досягла статевої зрілості.

Підтримкою цього законопроекту, на думку авторів документа, може служити світова практика. Зокрема, кримінальне законодавство таких країн, як Болгарія, Латвія, Голландія, Білорусь, Азербайджан, Узбекистан, Грузія, Таджикистан, Казахстан передбачає кримінальну відповідальність за сексуальні відносини з особою, що не досягла 16-літнього віку.

На початку 2010 року Верховна рада відмовилася прийняти зміни до Кримінального кодексу щодо протидії педофілії, які передбачали введення хімічної кастрації для педофілів. Натомість депутати підтримали в першому читанні законопроект про посилення відповідальності за злочини проти статевої свободи і статевої недоторканості особи, що передбачає покарання за зґвалтування малолітніх у вигляді довічного позбавлення волі.

Проте в даний час в Кримінальному кодексі прописано норми, згідно з якими статеві зносини з особою, що не досягла статевої зрілості, караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Ті ж дії, вчинені батьком, матір'ю, вітчимом, мачухою, опікуном чи піклувальником, або якщо вони спричинили безпліддя або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У минулому на Україні широкий резонанс мав скандал з розбещенням дітей в Артеку. Проте в результаті розслідування винних так і не виявили.


Ключові слова: законопроект про секс з 16-літніми, Віктор Шемчук, кримінальна відповідальність

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини