Створено оракул XXI століття, яким керує ЦРУ

- 28.09.2011 15:30
Створено оракул XXI століття, яким керує ЦРУ

Шведсько-американська компанія, яка підтримується ЦРУ, стверджує, що розроблена нею нова технологія може передбачати спалахи захворювань, терористичні погрози, економічні коливання і брак ресурсів.

Для того, заглянути в майбутнє не потрібно знати хіромантію, положення світил на небі або карти таро. Як відзначають розробники, після появи нової технології, вона стане всеосяжним оракулом майбутнього.

Шведсько-американська компанія Recorded Future по виробництву програмного забезпечення розробила програму, яка спеціалізується в області інтелектуального аналізу. Її покровителем виступає інвестиційна структура ЦРУ - In-Q-Tel. Є надія, що запобігання терактів може стати одним з прикладів активного використання цієї програми.

"Це корисний помічник, але пророкування завжди важко. Наш світі не стикається з однією небезпечною проблемою, і важливо розуміти, що такі люди, як (Андерс Беринг) Брейвик і ватажки "Аль-Каїди" володіють достатнім здоровим глуздом, приховуючи себе через кодові слова і замаскований сенс", - говорить Магнус Рансторп, директор з досліджень Центру вивчення асиметричних загроз Шведського національного коледжу оборони (Försvarshögskolan). Крім того, він - один з провідних експертів Швеції з ісламського тероризму.

За допомогою "тимчасового двигуна аналітика", цей інструмент прогнозування допомагає експертам передбачати події і тенденції, переглядаючи сотні тисяч публікацій новин, блогів, відкритих джерел, комерційних видань, сайти урядів, фінансові бази даних та багато іншого.

Потім програма просіює безліч загальнодоступної інформації, прагнучи виявити зв'язку, отримати найбільш важливе, зіставити і візуалізувати інформацію, яка розкриває імовірнісні моделі минулого, сьогодення і майбутнього практично з усіх аспектів діяльності людини.

Компанія стверджує, що її інструмент буде настільки чутливий до змін даних, що зможе навіть "випереджати новини" і передбачити політичні кризи, спалахи хвороб, основні зміни на ринку, брак ресурсів і стихійні лиха.

Google і зовнішня розвідка США (ЦРУ) є фінансовими покровителями компанії Recorded Future.

Массачусетська концепція, що лежить в основі цієї програми, схоже, є близькою родичкою аналогічних інструментів аналізу даних, використовуваних Dow Jones, Thomson Reuters і Selerity.

Ідея полягає в розробці програми, яка аналізуючи новини, передбачає, як це відіб'ється на окремих акціях і на ринках у цілому.


Ключові слова: технологія для передбачення майбутнього, ЦРУ, оракул майбутнього, компанія Recorded Future

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини