Статтю Тимошенко не декриміналізують

- 05.10.2011 14:17
Статтю Тимошенко не декриміналізують

Верховна Рада України не підтримала законопроект, яким пропонувалося виключити з кримінального кодексу статтю 365 (про посадові злочини).  По даній статті в даний час судять екс-прем'єра України Юлію Тимошенко.

Документ при голосуванні підтримали лише депутати від опозиції (всього він набрав 144 голоси, тоді як в залі було зареєстровано 424 депутата). Представники правлячої коаліції (Партії регіонів, Комуністичної і Народної партій) у голосуванні участі не брали.

Ще три законопроекти про "декриміналізації статті" Тимошенко, запропоновані опозицією, не були включені до порядку денного (для цього не набралося достатньої кількості голосів). Про це повідомляє РІА Новини.

В той же час, як передає РБК-Україна", у порядку включений президентський законопроект про гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності. За словами лідера фракції ПР Олександра Єфремова, документ може бути розглянутий вже завтра, 6 жовтня.

Як повідомлялося раніше, президентський законопроект передбачає пом’якшення покарань за економічним злочинам: замість позбавлення волі винуватців пропонується засуджувати лише до виплати штрафів.

Очікувалося, що українська влада може використовувати цей законопроект відносно Тимошенко (щоб, з одного боку, завершити справу обвинувальним вироком, з іншого - в умовах тиску з боку Заходу, незадоволеного судовим процесом щодо екс-прем'єра, - дозволити їй вийти на свободу). Між тим президентський юрист Андрій Портнов (він керує головним управлінням з питань судочинства в президентській адміністрації) днями заявив, що цей президентський законопроект Юлії Тимошенко не стосується. "Стаття 365 Кримінального кодексу України, за якою порушено кримінальну справу проти екс-прем'єр-міністра країни, не пропонується до декриміналізації законопроектом, який глава держави Віктор Янукович запропонував парламенту", - цитував його агентство REGNUM.

Юлію Тимошенко звинувачують в перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Прокуратура стверджує, що ці угоди були невигідні для України і завдали великої шкоди українській державі. Винесення вироку колишньому прем'єрові призначене на 11 жовтня.


Ключові слова: стаття Тимошенко, декриміналізація статті, рішення Верховної Ради щодо декриміналізації, законопроект відносно Тимошенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини