Генпрокуратура України займеться вулицею "Нахтігалю"

- 14.10.2011 10:17
Генпрокуратура України займеться вулицею "Нахтігалю"

Правляча на Україні Партія регіонів розкритикувала рішення сільради у Львівській області, яка назвала одну з вулиць на честь бійців батальйону "Нахтігаль".

У ПР заявили, що вирішили з цього приводу звернутися в Генеральну прокуратуру, щоб вона дала події правову оцінку. Чи направлена вже прокуратурі офіційне звернення з цього питання, не уточнюється.

Рішення сільради у ПР назвали "цинічною провокацією". "Ми не маємо права допустити, щоб вулиці наших міст і сіл називалися на честь що воювали на стороні нацистів", - заявили у партії.

Раніше невдоволення з приводу появи вулиці "Нахтігалю" на Україні висловив російський МЗС. Ініціаторів перейменування представник міністерства Олександр Лукашевич звинуватив у "знущанні над пам'яттю мільйонів ветеранів". Чиновник висловив надію, що вулиці буде повернуто колишню назву.

Вулиця Воїнів батальйону "Нахтігаль" з'явилася в селі Райлив (Стрийського району Львівської області). Раніше вона називалася вулицею Миру. Рішення про перейменування прийняла Нежухивська сільрада (якій адміністративно підпорядковане село Райлив). Депутати підтримали цю ідею одноголосно (за інформацією ПР, за це голосували депутати від націоналістичного об'єднання "Свобода" і" Батьківщини" - партії екс-прем'єра Юлії Тимошенко).

Ініціатором перейменування виступив депутат районної ради від "Свободи" Мар'ян Берездецький. Він заявив, що "вулиця Миру - це пережиток радянських стереотипів". На підтримку ініціативи було зібрано 48 підписів місцевих жителів.

Коментуючи голосування у Нежухивській сільраді, Бередзецький заявив, що "депутати зробили це з метою вшанування пам'яті всіх військових формувань, які були причетні до боротьби за незалежність України".

Губернатор Львівської області Михайло Цимбалюк заявив, що якщо рішення про перейменування було прийнято законним чином, то з його боку заперечень немає.

Диверсійний батальйон "Нахтігаль" був створений в 1941 році для операцій на території України. В основному він складався з прихильників ОУН (Організації українських націоналістів). Одним з командирів був лідер ОУН Роман Шухевич. Батальйон проіснував порівняно недовго: у 1941 році його особовий склад був включений в 201-батальйон й охоронної поліції, що діяв на території Білорусії.


Ключові слова: вулиця Нахтігалю, вулиця Воїнів батальону Нахтігаль, вулицю Миру на Львовщині перейменували, батальон Нахтігаль

Коментарі (1)
Погляд зі сторони | 15.10.2011
Була вулиця Миру, стане вулицею розбрату...

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини