Українцям буде легше отримати шенген

- 04.11.2011 10:23
Українцям буде легше отримати шенген

Незабаром збільшиться кількість категорій українців, яким без особливих проблем - за спрощеною схемою - будуть видавати шенгенські візи, в тому числі багаторазові. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ України.

За словами директора департаменту консульської служби МЗС Андрія Олефирова, 9 листопада наша делегація відправиться до Брюсселя, щоб внести зміни до угоди про спрощення оформлення віз.

Так, на сьогоднішній день шенген за спрощеною схемою (менше документів) видають журналістам, учням, студентам, аспірантам, членам офіційних делегацій, близькі родичі громадян ЄС, інвалідам та особам, які супроводжують їх, особам, які їдуть на лікування, учасникам міжнародних змагань, наукових програм, програм обміну. До них можуть додатися представники неурядових громадських організацій, релігійних громад, профоб'єднань.

А.Олефиров прогнозує, що до безвізового режиму з Європою залишилося максимум півтора року. "Діалог про безвізовий режим ЄС з Україною стартував 22 листопада минулого року. Є перелік все, що ми зобов'язалися виконати, але є і проблеми законодавчого плану: так, закон про біометричних документах було ветовано, але особисто глава МВС запевнив, що биопаспорта в Україні - питання декількох місяців", - додав він.

Зазначимо, що в жовтні депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Карл Ґеорґ Веллманн закликав заборонити безвізовий режим для власників українських дипломатичних паспортів. За його словами, з виголошенням вироку Юлії Тимошенко Україна віддалилася від європейської перспективи і завдала серйозної шкоди інвестиційній привабливості.


Ключові слова: безвізовий режим, спрощена система видачі шенгенських віз, консульська служба МЗС, спрощення оформлення віз

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини