7 рецептів для Різдвяного посту
- 30.11.2011 13:18Більшість пісних страв можна приготувати на вашій кухні з доступних недорогих продуктів. Вони будуть не тільки смачні, але й корисні, завдяки великій кількості містяться в них вітамінів і мікроелементів.
Капусняк з грибами
Продукти: гриби сушені - 30 г, картопля - 4 шт., квашена капуста - 300 г, вода - 2 л, ріпчаста цибуля - 2 головки, моркву, корінь селери - по 1 шт., цукровий пісок - 1 чайна ложка, рослинна олія, сіль, мелений чорний перець.
Спосіб приготування: приготуйте грибний бульйон. Варені гриби шинкують. Окремо гасять квашену капусту 15-20 хв. Ріпчасту цибулю, моркву і корінь селери шинкують і пасерують. В грибний бульйон опускають нарізану брусками картоплю і варять до напівготовності. Додають тушковану капусту, варені шинкованные гриби, пасеровані овочі і варять до готовності, В кінці варіння додати сіль, перець за смаком.
Фаршировані кабачки
Продукти: кабачок-цукіні-1 шт., гриби - 300 г, цибуля - 1 шт., картопля - 2 шт., соєвий майонез або олія, зелень петрушки, сіль, перець.
Спосіб приготування: овочі помити і очистити від шкірки. Нарізати кабачок на шматки висотою в 6-8 см, вийняти з них м'якоть. Натерти кабачки сіллю й перцем і щільно викласти у форму. Цибулю і гриби дрібно нарізати і обсмажити на олії до повного випаровування рідини. Картоплю нарізати кубиками і обсмажити на рослинній олії. Посолити. Змішати гриби і картоплю, додати сіль, перець, соєвий майонез і нарубану зелень петрушки. Отриманим фаршем наповнити кабачки, змастити зверху майонезом і поставити в духовку на 20-25 хвилин. Страва готова, коли стінку кабачка можна легко проткнути вилкою. Готовий кабачок прикрасити зеленню і овочами.
Салат з моркви з яблуками
Натерти на крупній тертці 3 моркви, нарізати тонкою соломкою 2 яблука і перемішати їх, додавши 2 столових ложки подрібнених волоських горіхів. Заправити салат свіжо вичавленим лимонним соком або яблучним оцтом.
Гарбуз з горіхами
Продукти: 500 г гарбуза, 100 г очищених горіхів, 1 лимон, мед або цукровий пісок.
Спосіб приготування: гарбуз очистити, натерти на терці стружкою. З лимона на терці стерти цедру, вичавити з нього сік. Горіхи дрібно посікти або розмолоти в кавомолці. За бажанням можна злегка обсмажити горіхи на чистій сковороді. Все змішати, додати мед. Замість лимона можна використовувати журавлинну масу.
Картопляні котлети з чорносливом
Приготувати з 400 г відварної картоплі картопляне пюре, додати 0,5 склянки рослинної олії, 0,5 склянки теплої води і стільки борошна, щоб вийшло негусте тісто. Дати настоювати 20 хвилин, щоб борошно розпухла. У цей час приготувати чорнослив: очистити його від кісточок і залити хвилин на 15 окропом. Розкачати тісто, нарізати з нього склянкою гуртки, в середину кожного покладіть чорнослив, сформувати котлети. Зліпити тісто у вигляді пиріжків, обваляти кожну котлету в панірувальних сухарях і смажити на сковороді в олії.
Журавлинний мус
0,5-1 склянка журавлини промити і вичавити сік. Вичавки залити 3 склянки води, проварити, процідити. Рідина закип'ятити, додати 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки манної крупи і варити, часто помішуючи до готовності. Отриману масу охолодити, додати журавлинний сік і збити. Розкласти по вазочках, прикрасивши кожну порцію цілими ягоди журавлини.
Збитень
1,5 л води, закип'ятити 500 г меду, постійно знімаючи піну. Додати імбир, гвоздику, запашний перець, корицю, знову прокип'ятити і охолодити. Розвести 50 г дріжджів, змішати з медовим узваром, розлити в пляшки і поставити на 12 годин в тепле місце. Після цього пляшки герметично закупорити (бажано воском) і поставити в холодне місце на 2-3 тижні. До звареного таким чином медовому напою можна додати 500 г журавлинного соку.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25