Як не наїдатися на свята?

- 26.12.2011 10:11
Як не наїдатися на свята?

Напередодні новорічних свят худнуть стурбовані одним єдиним питанням: як пережити низку застіль і не набрати скинуті кілограми? Можна, звичайно, зібрати волю в кулак і мужньо відмовитися від олів'є, холодцю і тортиків. Але, на думку фахівців з асоціації дієтологів США, подібний героїзм не врятує положення.

Як пояснюють американські дослідники з Корнельського університету, саме життя розставляє на тернистому шляху худнуть численні «пастки», настільки хитрі, що в них трапляються найстійкіші борці за стрункість.

Вчені провели десятки опитувань та соціологічних експериментів і зробили висновок, що харчова поведінка залежить від суспільних факторів, і цим дуже складно протистояти. На перший план виходить економічний фактор, що виражається в ціновій доступності та широкої поширеності нездорової їжі. Наступне, не менш серйозна обставина, що спонукає до переїдання, - присутність людей, які приймають їжу. Даний фактор, швидше, психологічний. Проте з ним стикаються абсолютно всі, хто відвідують кафе та ресторани, ходять в гості. Чим частіше ми бачимо безліч жують людей, тим вище ймовірність «зриву» і наступного обжерливості. І, нарешті, третім чинником, що призводить до набору ваги, є розміри порцій. Причому, за словами дієтологів, часто ми стаємо жертвами упаковок, точніше їх розміру: від великої піци ми візьмемо шматок побільше, ніж від маленької!

Всі ці фактори, як стверджують дослідники, і винні в тому, що ми продовжуємо переїдати і набирати вагу. Щоб благополучно «проскочити» період свят і продовжити дієту, фахівці радять худне щодня вставати на ваги і завести харчовий щоденник.


Ключові слова: як не їсти багато на новий рік

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини