Качка з яблоками. Рецепт
- 07.01.2012 12:51Для приготування традиційної страви "Качка з яблоками" вам знадобиться качка приблизно вагою 2-4 кг, яблука кислих сортів, картопля - на смак, зубочистки, і гарний настрій.
Приготування:
1. Гарненько промийте качку.
2. Очистіть всю поверхню качки від пір'їнок і волосків - для цього можна обсмаліть качку на вогні або вищипнути кожне пір'ячко, або можна протерти качку вологою тканиною, посипаною борошном.
3. Приготуйте яблука: помийте і очистіть їх від серцевини. Поріжте яблука на 4 частини.
4. Наповніть качку яблуками, щільно укладаючи яблука:
5. Після того, як наповнена качка яблуками, зубочистками (можна зашити щільною ниткою) сколите обидві сторони черевця качки, не залишаючи відкритих місць.
6. Не перевертайте качку черевцем вниз для запікання.
7. Коли качка печеться, навколо неї дуже смачно готується картопля. Пропонуємо вашу качку по периметру всього деко обсипати картоплею та яблуками - картопля відмінно запечеться і придбає незвичайний смак і аромат. І це буде дуже доречно: вам не доведеться готувати окремо картоплю вашим гостям як гарнір для інших страв.
8. Ставимо деко з качкою в духовку на 3-4 години, при t 200о не забуваючи поглядати на жир, що стікає з качки: їм потрібно періодично поливати качку, якщо стече багато жиру - злити жир в посуд ложкою.
Качка готова! Приємного апетиту!
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25