Чернівецький облавтодор розпочинає демонтаж ритуальних знаків зі смуг автомобільних доріг.

- 17.05.2009 06:45
Чернівецький облавтодор розпочинає демонтаж ритуальних знаків зі смуг автомобільних доріг.

Згідно з наказом Укравтодору до 1 червня 2009 р. про ліквідацію ритуальних знаків у смугах автомобільних доріг загального користування дорожники краю розпочинають демонтаж хрестів та пам’ятників зі смуг автодоріг області.

Служба доріг неодноразово зверталась до буковинців із проханням самостійно прибрати або, хоча б, винести за межі доріг ці тривожні знаки, розуміючи, яким делікатним та болісним є дане питання для наших земляків. У давні часи на місці загибелі юнака саджали деревце дуба, висаджували барвінок чи чорнобривці, або просто розкидали дубові гілочки. Якщо помирала дівчина, то там садили кущ калини або позначали місце ромашками чи любистком. Але аж ніяк не споруджували тривожні хрести та пам’ятники.

Представники церкви по цьому питанню, висловлюють думку, яку більшість громадян по незрозумілій причині не сприймають. Священики всіх церков не раз наголошували на тому, що такі хрести не несуть якесь духовне навантаження, а є просто моментом вихованням нашої спільноти. Більше того, для християнського символу таке використання є зневажливим, адже будучи при дорозі на ньому накопичується ввесь бруд і пилюка, та ще й сміття, яке водії з низькою культурою викидають просто обабіч шляхів. Часто такі пам’ятки ризикують бути пошкодженими чи зламаними, заважаючи працювати дорожній техніці з прибирання та ремонту автошляхів. Крім того, їх близьке розташування до проїжджої частини може спровокувати ДТП і стати причиною травмування чи загибелі іншої людини. На думку церкви, значно краще відправити на місці пригоди молебень та посадити поблизу деревце, кущ або квіти, які символізуватимуть продовження життя людини у іншому світі.

Служба автомобільних доріг неодноразово з початку року зверталась до громадян з проханням самостійно прибрати хрести, однак, на жаль, реагування з боку жителів не було ніякого. Тому, відповідно до поставленого завдання Чернівецький облавтодор розпочинає роботу із демонтажу ритуальних пам'яток зі смуг автомобільних доріг загального користування області.  

Джерело: Чернівецький облавтодор


Ключові слова: ритуальні знаки

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини