У трьох з шести номінацій обласного конкурсу «Книга року» перемогли румуномовні видання

- 17.05.2009 07:41
У трьох з шести номінацій обласного конкурсу «Книга року» перемогли румуномовні видання
На розгляд журі цьогорічного обласного конкурсу «Книга року» було подано 36 видань, що побачили світ протягом 2008 року, які змагалися за перемогу у номінаціях: «Книги для дітей», «Історико-краєзнавча література», «Наукова, навчальна література», «Проза», «Поезія» та «Мистецтво».

При визначенні переможців журі враховувало: зміст видання, рівень підготовки його довідково-пошукового апарату; рівень редакційно-видавничої підготовки видання, ілюстрацій до нього; розробка нових тематичних спрямувань; оригінальність дизайнерського рішення, відповідність художнього рішення змісту, читацькому і цільовому призначенню видання; якість поліграфічного виконання, його суспільну і професійну значущість. Так, у номінації на кращу дитячу книжку Буковини перемогу здобули «Казки для дітей» в трьох частинах Серафими Криган, видані румунською мовою видавництвом «Букрек». У номінації «Історико-краєзнавча література» одностайним рішенням журі перемогла «Національна книга пам’яті жертв Голодоморів 1932-1933,1946-1947 років в Україні. Чернівецька область», що побачила світ у видавництві «Зелена Буковина».

Перемогу у номінації на краще наукове та навчальне видання розділили підручник Ж. Карвацької «Будівельні конструкції» та спільна праця Василя Пішака і Оксани Сметанюк «Дикорослі лікарські рослини Буковини». Еколого-ресурсне та медичне значення». У номінації «Проза» кращою визнано збірку перекладів румунською мовою взірців прози класиків та сучасних творців української літератури, яку впорядкував Мірча Лютик, «Березневий сніг».

Найбільше творів претендувало на звання кращої поетичної збірки Буковини, проте журі віддало перевагу книжці Аркадія Опаіца «Один і множина», надрукованій видавництвом «Золоті литаври». В останній номінації – «Мистецтво» було представлено переважно книги-каталоги художніх робіт.

Тут переможцями було визнано п’яту книгу з авторської серії вокального циклу Івана Дерди «За знаком часу» та книгу-дослідження робіт художників, що творили у кінці XIX - на початку XX ст., Тетяни Дугаєвої. За результатами конкурсу «Книга року» його переможці - видавництво та автор - отримають дипломи переможців та грошову премію у розмірі одна тисяча гривень в кожній номінації. Нагородження переможців відбудеться 21 травня під час традиційної книжкової виставки-ярмарку на Соборній площі Чернівців.
 

Джерело: Прес-центр Чернівецької міської ради


Ключові слова: Книга року, Буковина, Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини