Росія збирається розмістити радар ПРО в Тирасполі

- 17.04.2012 09:56
Росія збирається розмістити радар ПРО в Тирасполі

Надгорізонтна радіолокаційна станція типу "Воронеж", може бути розміщена Росією в Тирасполі пише "Независимая газета" з посиланням на джерело в навколопрезидентські колах країни. Нова станція, задіяна в системі попередження про ракетний напад, може бути побудована в Тирасполі, це буде одна з відповідей Росії на формування ЄвроПРО і створення військових баз НАТО в Румунії.

Як очікується, 18 квітня 2012 року в Відні відбудеться черговий раунд переговорів з придністровського врегулювання. У них візьмуть участь Молдавія, Придністров'я, Росія, Україна і США, а також представники ОБСЄ і Євросоюзу. США і ЄС будуть на переговорах спостерігачами. Влада Україні, Молдавії та Румунії вважають, що однією з основних тем переговорів стане розміщення російської РЛС в Придністров'ї.

Раніше румунські та українські ЗМІ також повідомляли, що Росія може побудувати в Придністров'ї новий радар. Крім того, висловлювалося також припущення, що на території Придністров'я може бути розміщена військова база натомість скороченою до двох тисяч військовослужбовців Оперативної групи російських військ. ЗМІ також вели спекуляцію на тему можливості розміщення в придністров ракетних комплексів "Іскандер".

Між тим, джерело газети в Міністерстві оборони Росії розповів, що Москва не має наміру розміщувати станції типу "Воронеж" в Придністров'ї та Вірменії, як повідомлялося раніше. Замість цього, військові мають намір розвивати мережу таких РЛС виключно на території Росії - в Ленінградській, Калінінградської та Іркутської областях і під Армавіром.



Ключові слова: ПРО в Тирасполі

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини