У Чернівецькій області підприємства харчової промисловості перевірено на стан готовності до роботи у весняно-літній період

- 06.06.2009 11:49
У Чернівецькій області підприємства харчової промисловості перевірено на стан готовності до роботи у весняно-літній період

Як повідомляють у Чернівецькій обласній державній санітарно-епідеміологічній станції, фахівцями служби посилено нагляд за підприємствами харчового профілю. Під час перевірок особлива увага приділяється підприємствам молокопереробної, м’ясопереробної та рибопереробної галузей.

У травні поточного року фахівцями санітарно-епідеміологічної служби спільно з фахівцями ДП “Буковинастандартметрологія” та ветеринарної медицини проведені перевірки стану готовності до роботи у весняно-літній період 2009 року об’єктів м’ясо-, рибо- та молокопереробної промисловості області. Протягом травня за виявлені недоліки на підприємствах молоко-, м’ясо- та рибопереробної промисловості до адміністративної відповідальності притягнуто 8 осіб на суму 1241 грн., припинялася експлуатація 3 об’єктів, застосовано 1 фінансову санкцію на 410 грн. та забраковано 3248,6 кг недоброякісної продукції та сировини на суму 25,2 тис. грн. Нині в області працюють 2 молокопереробні підприємства: ВАТ “Чернівецький міськмолокозавод”, ТОВ “Аполлон” (м. Чернівці). Санітарно-технічний стан задовільний, підприємства забезпечені холодною та гарячою протічною водою, гострою парою, миючими та деззасобами. Холодильне та технологічне обладнання знаходиться в робочому стані. Створені умови для зберігання сировини та готової продукції. На перевірених об’єктах технічний стан трубопроводів холодильного обладнання, інших технічних вузлів та систем задовільний, відзначили в Чернівецькій обласній державній санітарно-епідеміологічній станції.

Контроль за якістю сировини та готової продукції по мікробіологічних та санітарно-хімічних показниках на молокопереробних підприємствах здійснюють акредитовані виробничі лабораторії. Проведені відповідні підготовчі заходи до роботи в весняно-літній період і на підприємствах м’ясної промисловості області. На контролі санепідслужби знаходяться 33 приватні підприємства м’ясопереробної промисловості, з яких в даний час з перебоями працюють лише 12. Всі підприємства підготовfні до роботи в літній період року, випуск продукції здійснюється згідно з погодженою нормативною документацією.

 

Джерело: Пресслужба ОДА


Ключові слова: Якість, сировина, ринки, Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Назарію Гусакову заочно оголосять підозру За словами очільника Офісу Генерального прокурора, усі юридичні передумови
- 25.07.2025 11:30
98000 гривень за один дзвінок: як жінка стала жертвою телефонного шахрая Як працює схема: «ваш рахунок у небезпеці»
- 25.07.2025 11:22
Поліція безсила: мерзот, які били дівчину з пакетом на голові, не покарають. Жертва претензій немає Коли мовчання сильніше за закон: чому поліція безсила перед домашнім або вуличним насильством
- 25.07.2025 11:10
У Сокирянській колонії викрито інспектора, який торгував наркотиками серед засуджених Згідно з даними слідства, працівник відділу нагляду та безпеки колонії
- 25.07.2025 10:48
Лучшие казино с минимальным депозитом от 50 грн В статье предлагается для рассмотрения Топ-10 лучших лицензионных онлайн казино Украины с минимальным депозитом от 50 гривен
- 23.07.2025 13:52
Украинская делегация отправилась на переговоры с РФ в Турцию Президент Владимир Зеленский ранее заявлял, что настоящий прорыв
- 23.07.2025 12:56
Українська делегація вирушила на перемовини з РФ у Туреччину Паралельно про виїзд своєї делегації до Туреччини повідомили й
- 23.07.2025 12:55
З Дубая екстрадували жінку, яка організувала шахрайську схему під виглядом допомоги ЗСУ До України доставили з Об’єднаних Арабських Еміратів жінку, яку
- 23.07.2025 12:52

Всі новини