Виставка Вишиваний дивотвір в Чернівцях

- 08.04.2014 14:05
Виставка Вишиваний дивотвір в Чернівцях

Близиться свято Воскресіння Господнього, яке знаменується не тільки одним із найбільших свят для християн, але і тим, що в цей день оживають і наповняються новою силою традиції українського народу. Ще з дитинства ми згадуємо крашанки та святкову пасху, збираємо кошик і йдемо на святкову службу в храмі, і звичайно, вдягаємо вишиванку.

Ось і цього року, вже в 12-й раз, за підтримки Чернівецького краєзнавчого музею та мережі магазинів Санта, проходить одна із захоплюючих виставок - Вишиваний дивотвір. Цьогорічний захід був особливим, оскільки він був присвяченим не тільки Великодню, але і 200-річчю із дня народження знаменитого Кобзаря, нерушимого духа українського народу, видатного поета – Тараса Григоровича Шевченка. Саме цій видатній особистості були присвячені безцінні роботи видатного майстра вишивки у різних техніках – Михайла Григоровича Покиданця. Саме завдяки йому напередодні шевченківських днів нашій увазі презентувалась виставка під назвою Оживає шевченкове слово на барвистих як світ рушниках.

В цьогорічній експозиції Вишиваний дивотвір було представлено понад дві сотні робіт, які запропонували 44 автори. Також увазі публіки був представлений ряд дитячих вишиванок з орнаментами відомої збірки Еріка Копенгаіра та запропоновані Михайлом Григоровичем Покиданцем в журналі Радянська жінка. Але родзинкою заходу стали дивовижні сорочки, які дітки розмальовували власноруч. Відвідувачі експозиції на власні очі можуть побачити перші кроки до прекрасного ще маленьких, але дуже талановитих наших земляків.

Цього року право на персональну виставку, як ексклюзивну номінацію краєзнавчого музею вибороли одразу двоє авторів: Наталія Шапка та Антонюк Юрій.

Фото з виставки вишиванок дивіться тут>>.

Чернівці з  нетерпінням чекають на їх виставки. Відгуки та фоторепортажі шукайте на нашому сайті. Слідкуйте за оновленнями!


Ключові слова: Чернівці вишиваний дивотвір, виставка вишивок Санта Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини