Переможці кулінарного фестивалю Буковинська гостинність 2014
- 05.12.2014 16:32Щорічний фестиваль «Буковинська гостинність-2014» вже в тринадцятий раз відкриває нові таланти в сфері кулінарного мистецтва Чернівців.
Підвищення фахового рівня кухарів та кондитерів, культури обслуговування в ресторанних закладах, відродження традицій буковинської кухні, а також можливість для студентів продемонструвати свої професійні здібності – таку мету ставили організатори фестивалю – департамент економіки Чернівецької міської ради.
Дивіться фото кулінарного фестивалю 4 грудня 2014
У фестивалі взяли участь 42 учасники. Вони були представлені у трьох номінаціях, кожна з яких мала свою тематику. Кухарі презентували свої фірмові страви, кондитери змагались за номінацію “Україна понад усе”, офіціанти демонстрували вміння достойно обслужити відвідувачів. Також своєю творчістю дивували майстри карвінгу. Деякі з кулінарів та кухарів вже неодноразово брали участь у попередніх фестивалях, дехто – вперше. Найголовніше, що кожен з учасників неймовірно закоханий у свою справу, а це, як відзначили члени журі, шлях до професійного успіху.
Серед учасників фестивалю були представники ресторанного господарства, кондитерських цехів, профільних учбових закладів міста, а саме: ресторан «Рояль» (вул. Героїв Майдану 53), ресторан «Старе місто» (смт. Глибока), ресторан «PALAZZO» (вул. Руська, 242), ресторанно-готельний комплекс «Allure Inn», (Центральній площі 6), бар «Паб-34», (вул. Головна 34), ресторан «Зона секретної кухні» (вул. Котляревського, 26), бар «Молінон», (вул. Борщівській, 20), ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат», Львівської майстерні шоколаду (вул.О.Кобилянської), ПП Зварийчук З.І., ПП Чоботар В.І., студенти Чернівецького торгівельно-економічного інституту КНТЕУ, Чернівецького державного комерційного технікуму, Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу.
Журі оцінювали номінантів за певними критеріями. Як повідомила голова журі, заступник директора департаменту економіки міської ради Руслана Сідляр, усі переможці отримали грамоти та особливі медалі – з шоколаду й карамелі, які виготовили у майстернях карамелі та Львівській майстерні шоколаду.
Всім учасникам вручено також дипломи та подарунки від партнерів фестивалю: молочної компанії «Галиччина», ТОВ «Бетті Айс Україна», майстерні карамелі, маркету «Морковка» (ТОВ «Апетті груп» та ПП Солован Володимир), Боулінг-центру «Турбіна», ПП В.Терешкіна, ПП Л.Нагірняк (власниці мережі «Гном»).
Під час цьогорічного фестивалю збирали кошти для захисників країни, а торти та тістечка, які брали участь в конкурсах, відвезли в госпіталь, де проходять лікування поранені на Сході вояки з усієї України. Таким чином учасники фестивалю висловили свою подяку та шану героям за їх мужність та патріотизм. А для хлопців, які повернулись з району АТО, найголовніше те, що про них не забувають, а оригінальні та смачні витвори кулінарного мистецтва здивували не лише поранених, а й медичний персонал госпіталю. Також солодощі передали в Чернівецький ліцей для обдарованих дітей.
Інформація про переможців:
Конкурс кухарів у номінації «Краща фірмова страва від кухаря»:
Дорослі: диплом І ступеня – Ткачук Іван (ресторан «Зона секретної кухні»), Бєлєвцев Олексій (ресторанний комплекс «Allure Inn»);
диплом ІІ ступеня – Боянецька Анна (ресторанний комплекс «PALAZZO»);
диплом ІІІ ступеня – Кульчицький Анатолій Володимирович (ресторан «Рояль»).
Юніори: диплом І ступеня – Іванчук Іван (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ), Царанюк Андрій (Чернівецький державний комерційний технікум);
диплом ІІ ступеня – Горбатий Михайло (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ);
диплом ІІІ ступеня – Репчук Микола Васильович (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).
Конкурс кондитерів у номінації «Кращий кондитерський виріб»:
Дорослі: диплом І ступеня – колектив кондитерського цеху ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат», Вакарчук Юліан (ресторанний комплекс «PALAZZO»);
диплом ІІ ступеня – колектив кондитерського цеху ПП Чоботаря Василя Івановича;
диплом ІІІ ступеня – колективу кондитерського цеху ПП Зварийчук Зіти Іллівни.
Юніори: диплом І ступеня – Колтуновський Олександр (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ), Маковей Оксана (Чернівецький державний комерційний технікум);
диплом ІІ ступеня – Соломійчук Євдокія (Чернівецький кооперативний економіко-правовий коледж);
диплом ІІІ ступеня – Кусяк Галина (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ).
Конкурс офіціантів у номінації «Майстер сервісу»:
Дорослі: диплом І ступеня – Дем’янчук Божена (ресторан «Рояль»), Дарійчук Віталій (бар «ПАБ-34»);
диплом ІІ ступеня – Мосеєв Роман (ресторанний комплекс «PALAZZO»).
Юніори: диплом І ступеня – Тулевська Катерина (Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ);
диплом ІІ ступеня – Шутак Тетяна (Чернівецький державний комерційний технікум);
диплом ІІІ ступеня – Німіжан Крістіна (Чернівецький державний комерційний технікум).
За результатами голосування гостей фестивалю переможецем «Глядацьких симпатій» визначено ПАТ «Чернівецький хлібкомбінат».
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25