В Чернівцях планують переіменувати вулиці

- 19.03.2015 13:04
В Чернівцях планують переіменувати вулиці

Питання перейменування вулиць Московської Олімпіади та Челюскінців, а також іменування нових вулиць розглядалося на засідання топонімічної комісії під головуванням секретаря міської ради Ярослава Кушнірика.

Комісією було запропоновано розглянути на черговій сесії міської ради можливість перейменування вулиці Московської Олімпіади. Серед можливих назв – вулиця Січових стрільців. Спортивна громадськість схиляється до збереження цій вулиці назви Олімпійська. Питання про перейменування вулиці Челюскінців буде вивчено додатково.

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради затвердив детальний план забудови території садівничого товариства «Електронмаш» та в масивах житлової забудови. Комісія рекомендувала назвати нові вулиці на території, обмеженій вулицями Марморозькою, Хрещатинською та Мукачівською, в районі вулиці Коломийської та в районі вулиці Лукіяновича: Малиновою, Ожиновою, Акацієвою та Сливовою.

Окрім того, топонімічна комісія рекомендувала оголосити громадське обговорення назв нових вулиць іменами визначних культурних та громадських діячів у масивах житлової забудови, обмеженої вулицями Марморозькою, Хрещатинською та Мукачівською. Серед пропонованих назв: Гната Хоткевича, Маркіяна Шашкевича, Одарки Киселиці, Мирона Костіна, Георга Дроздовського, Богдана Лепкого. У районі вулиці Коломийської пропонуються назви: Анатолія Солов’яненка, Олександра Довженка, Опанаса Шевчукевича, Леся Курбаса, Соломії Крушельницької, у районі вулиці Д. Лукіяновича – Артемона Монастирського, Івана Бажанського, Павла Полуботка, Миколи Василька, Осипа Безпалка.

На громадському обговоренні мешканців міста ознайомлять з історичними довідками про культурних та громадських діячів, іменами яких пропонується назвати вулиці.


Ключові слова: Чернівці нові вулиці, переіменування вулиць Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини