Микола Федорук подякував волонтерам за добру справу на благо Чернівців

- 14.08.2009 17:08
Микола Федорук подякував волонтерам за добру справу на благо Чернівців

З організаторами волонтерського проекту «Дзеркало історії – збережемо єврейське кладовище в Чернівцях» Міріам Тейлор та керівником неурядової волонтерської організації «СВІТ - Україна» Юлією М’ясищевою 14 серпня зустрівся міський голова Микола Федорук. Про це повідомили у прес центрі міської Ради Чернівців.

Натхненник проекту Міріам Тейлор вже другий рік поспіль знаходить серед колишніх чернівчан в усьому світі.джерела фінансування волонтерського табору у Чернівцях. Надійним партнером проекту в Україні виступає неурядова волонтерська організації «СВІТ - Україна».

На зустрічі з міським головою обговорені нагальні питання збереження історичних пам’яток на єврейському кладовищі, його утримання, можливості проведення подальших міжнародних волонтерських таборів для збереження культурної та історичної спадщини міста.

Міріам Тейлор звернула увагу на те, що відновлення єврейського кладовища у Чернівцях останнім часом викликає неабиякий інтерес з боку численних закордонних громадських організацій. На її думку, серед волонтерів-учасників табору, чернівчан варто проводити просвітницьку роботу щодо історії кладовища та видатних особистостей, які там поховані.

Цього року в очистці кладовища беруть участь волонтери з Польщі, Чехії, Хорватії, Німеччини, Австрії, Норвегії, Японії, Фінляндії, США та України. На завершення роботи табору 24-27 серпня відбудеться міжнародний семінар, учасники якого обговорять результати роботи, майбутні заходи та проекти для збереження єврейського цвинтаря.

Микола Федорук щиро подякував організаторам волонтерського проекту за добру справу на благо Чернівців і запевнив, що подальші ініціативи щодо збереження історичної спадщини нашого міста будуть підтримані міською владою.

 


Ключові слова: Федорук фото

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини