Київська школа економіки відмовилася від викладання українською мовою.

- 29.05.2019 13:51
Київська школа економіки відмовилася від викладання українською мовою.

Про це написав її почесний президент Тимофій Милованов в своєму Facebook.

«Закон про мову вимагає, щоб Київська школа економіки викладала на українській мові. Нам це не підходить. Ми викладаємо виключно англійською. На більшості програм. Також закон вимагає, щоб ми вчили наших студентів української мови. Нам це теж не підходить », - написав він.

Милованов повідомив, що ресурси школи обмежені, так як вона живе виключно за рахунок пожертвувань благодійників.

Він також зазначив, що школа повинна бути відповідальною «перед донорами і суспільством і витрачати благодійні внески на навчання студентів сучасним навичкам, які роблять їх конкурентоспроможними в світі».

Почесний президент додав, що освітня установа готово до штрафів, відкликання ліцензії та навіть переїзду за межі країни, проте не переведе освіту на українську мову.

25 квітня Верховна Рада прийняла закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відразу після голосування спікер Ради Андрій Парубій підписав закон, пізніше він був підписаний і йдуть президентом Петром Порошенко. У команді нового президента Володимира Зеленського закон назвали методом батога, закликавши збільшувати кількість пряників навколо української мови. Там також запропонували перевірити документ на предмет порушень прав мовних меншин.

Згідно з документом, чиновники зобов'язані говорити українською на засіданнях, заходах, зустрічах, а органи державної влади - використовувати версії комп'ютерних програм з інтерфейсом державною мовою. Всі сторінки державних органів, підприємств і державних ЗМІ також повинні вестися українською.

Київська школа економіки заснована в 1996 році Консорціумом економічних досліджень та освіти (EERC).


Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини