Біолог назвала чинники, які підвищують смертність від COVID-19
- 24.09.2021 11:03Вчені виявили вплив трьох генів на тяжкість перебігу COVID-19. Про це розповіла доктор біологічних наук, професор Школи системної біології Університету Джорджа Мейсона Анча Меджі.
Стратегія змови: коронавірус маскує свої білки під людські. Як це впливає на відповідь імунної системи? За її словами, вплив генів БЕРЕЗЕНЬ, PIGN і CCR5 на тяжкість захворювання може допомогти в розробці таргетних препаратів проти COVID-19. Крім того, ген БЕРЕЗЕНЬ поширюється на гостру фазу і її наслідки, серед яких неврологічні ускладнення.
«Смертельні результати захворювання коронавірусів зустрічаються у людей, які переживають сильний цитокіновий шторм і мають важкі супутні захворювання. Чим пишніше букет недуг у людини, тим менше ймовірність того, що коронавірус буде протікати легко », - пояснила професор.
За її словами, вплинути на летальність хвороби можуть також лікарняні інфекції та статус курця у пацієнтів. Але іноді лікарі можуть прорахувати складність перебігу хвороби за аналізом крові. Якщо рівень С-реактивів білка у хворого перевищує допустимі значення в 70 разів, за його життя доведеться поборотися. Такий же завмер можна зробити за змістом феритину.
«Нарешті, тяжкість перебігу захворювання коронавірусів можна оцінити за допомогою аутоантитіл до інтерферонів - це можна зробити до настання хвороби», - сказала Анча Меджі.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25
- 28.10.2024 15:00
- 28.10.2024 14:42
- 28.10.2024 14:27
- 28.10.2024 10:38
- 24.10.2024 16:19
- 24.10.2024 13:01
- 18.10.2024 14:56