Як привчити дитину пити воду?

- 12.12.2022 18:54
Як привчити дитину пити воду?

Відмова дітей пити воду може поставити в глухий кут будь-якого батька. Скільки часу потрібно, щоб прищепити дитині таку звичку? Як зробити питво води веселим заняттям, якщо «несмачна вода»? На ці та інші питання відповідає нутриціолог Юлія Борова.

Запитання. Дитина взагалі не п'є воду. Я вже й кричу, і благаю, а він ніяк. Що робити?

Відповідь. Пити воду – це життєво необхідна звичка. Без води гірше працює головний мозок, слабко засвоюються вітаміни та мінерали. Але ця інформація не змусить дитину частіше пити воду, тому завдання батька в такій ситуації — зробити питво більш захоплюючим. На розвиток такої звички в середньому йде 1-1,5 місяці.

Як привчити дитину пити воду:

Заберіть із раціону дитини солодкі напої: соки та газування. Якщо дитина вже до них звикла, скорочуйте їх кількість поступово та замінюйте спочатку найбільш шкідливі. Наприклад, замість коли — компот із сухофруктів.

Простежте, щоб питна вода завжди була доступна дитині. Якщо вода у вас вдома стоїть у дальньому кутку стільниці у важкому глеку або в іншому місці, де дитина не може сама її дістати, то й бажання йти за нею у неї не буде. Можна запропонувати дитині її власну пляшку води, яка завжди буде поряд.

Простежте за тим, щоб звичка пити воду, хоча б у невеликій кількості, стала у дитини регулярною. Наприклад, раз на 15–30 хвилин. Для цього можна встановити спеціальний таймер.

Зробіть пиття води веселим. Наприклад, покладіть на дно склянки ягідки: так і вода набуває приємного смаку, і процес викликає інтерес. Заморозьте сік у вигляді крижинок химерних форм, і у дитини з'явиться інтерес до того, що відбувається.

Можна спробувати давати йому воду з гарної пляшечки з трубочкою або показати, як зміниться смак води, якщо туди додати часточку лимона, м'яту, базилік або тархун.


Ключові слова: Відмова дітей пити воду

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини