Масштабна кібератака ГУР на Центробанк Росії триває

- 29.07.2024 12:40
Масштабна кібератака ГУР на Центробанк Росії триває

Вранці 29 липня фахівці з кібербезпеки Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили атаку на Центральний банк Росії. Про це стало відомо з інформованого джерела у розвідці.

Приблизно з 11:00 за місцевим часом ресурси Центробанку Росії працюють із суттєвими перебоями або недоступні для користувачів. У фінансовій організації підтвердили факт кібератаки, зазначивши, що інтенсивність нападу зростає.

Також читайте: ГУР вразило три вертольоти на території Росії - джерело
Відео дня
Центральний банк Російської Федерації (Банк Росії) є головним банком першого рівня, основною емісійною та грошово-кредитною установою РФ, який спільно з урядом Росії розробляє та реалізує єдину державну кредитно-грошову політику. Він має особливі повноваження, такі як право емісії грошових знаків та регулювання діяльності банків.

Крім того, російські користувачі не можуть скористатися онлайн-сервісами банку «Зеніт» та Газпромбанку. Ситуацію посилює нестабільний інтернет-зв'язок, оскільки найбільші телекомунікаційні провайдери Росії також піддаються систематичним кібератакам. Зокрема, атака спрямована на провайдера МТС, користувачі якого вже третю добу не можуть повноцінно використовувати послуги.

Нагадаємо, що безпрецедентна кібератака на російські сервіси, які фінансують військово-промисловий комплекс держави-терориста, продовжується з 23 липня. Під удар потрапили ВТБ-Банк, Альфа-Банк, Ощадбанк, Райффайзенбанк, Россільгоспбанк, Росбанк, Газпромбанк, Тінькофф Банк, Дом.РФ та Банк Росії.

Також атакували брокерські додатки, банкомати, російські соціальні мережі та месенджери, інтернет-провайдери, національні платіжні системи.

Також читайте: Кібератака ГУР триває: до банків РФ додалися платіжні послуги, соцмережі, месенджери - джерело
Як повідомляють джерела у ГРУ МОУ, операція проти фінансових установ країни-агресора триває.

Як повідомляли ЗМІ, росіяни не можуть зняти готівку після безпрецедентної атаки фахівців із кібербезпеки Головного управління розвідки Міністерства оборони України на банківський сектор.


Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини