Мер Київа хоче ввести штрафи від себе особисто

- 13.01.2009 13:09
Мер Київа хоче ввести штрафи від себе особисто

     Київська міська державна адміністрація хоче ввести штрафи за парковку і стоянку автомобілів на території зелених зон міста і за проїзд по ним. Про це говориться в розробленому Головним управлінням транспорту проекті розпорядження міськдержадміністрації.
     Проект передбачає затвердження положення про стягнення штрафів і відшкодування збитків за знищення або пошкодження зелених насаджень.
Фактично, це перший крок мерії до поборів при парковках в дворах і зелені насадження тут лише привід - вважають експерти.
У свою чергу проект положення передбачає створення робочих груп із співробітників комунальних підприємств "Киевзеленстрой", "Киевтранспарксервіс" і Головного управління по контролю за благоустроєм Києва. Передбачається, що ці групи щодня патрулюватимуть зелені зони, а при виявленні фактів їх пошкодження - фіксувати за допомогою фото- або відеос'емки.

     Підставою для стягнення штрафу пропонується вважати пошкодження зелених насаджень унаслідок самовільного проїзду, заїзду
проїзду, заїзду і стоянки в зелених зонах автомобілів.

     До зелених зон відносяться парки, сквери, окремі дерева, чагарник, газони, клумби, земельні ділянки, що озеленюють, і ділянки, відведені для їх створення.
Штраф в розмірі 1-3 необлагаємих податком мінімумів доходів громадян пропонується накладати на порушника в разі його присутності на місці правопорушення. Якщо він відмовиться платити штраф, то група повинна скласти протокол про адміністративне порушення і передати його на розгляд адміністративної комісії при Київській міськдержадміністрації.

     За відсутності порушника група здійснює блокування коліс його автомобіля. Розблокування здійснюється або після сплати штрафу, або при складанні групою акту про відмову платити.

     Для встановлення особи порушника група уповноважена звернутися до Державної автомобільної інспекції, а отримавши цю інформацію - направити йому повідомлення з вимогою з'явитися в адміністративну комісію для дачі пояснень. В разі нез'явлення порушника, складається протокол про адміністративне порушення, який комісія повинна розглянути протягом 2-х місяців з моменту порушення.
При відмові порушника добровільно відшкодувати витрати на відновлення пошкоджених зелених насаджень "Киевзеленстрой" повинен вимагати стягнення в судовому порядку.

     Управління приймає зауваження і пропозиції до проекту до 9 лютого



 


Ключові слова: зелені зони, штрафи в києві

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини