Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у Чернівцях з 1квітня 2010 року

- 31.03.2010 16:09
Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій у Чернівцях з 1квітня 2010 року

З 1 квітня у Чернівцях вступають у дію відкориговані тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.
Скориговані тарифи на послуги з утримання 3187 будинків та прибудинкових територій вступають у дію з 1 квітня цього року.
Розроблено їх та затверджено за матеріалами підприємств, які утримують житловий фонд комунальної власності, з врахуванням зауважень обласного територіального відділення Антимонопольного комітету. Економічну обґрунтованість тарифів перевірили департамент економіки, фінансове управління міської ради, комісія з питань тарифної політики в житлово-комунальній сфері та Громадська рада з питань реалізації тарифної політики в сфері надання житлово-комунальних та транспортних послуг. Отримано також експертний висновок регіонального представництва Держкомпідприємництва.

За достовірність вихідних даних та проведених розрахунків тарифів персональну відповідальність несуть керівники підприємств, які утримують житловий фонд комунальної власності.
При коригуванні тарифів уточнено прибудинкову територію, закріплену за будинками, виведено з тарифу сантехнічні роботи у квартирах. Зокрема, послуги з обслуговування та поточного ремонту систем водо-, теплопостачання та водовідведення в квартирах будинків ( за винятком загальнобудинкових стояків та ліквідації аварій у внутрішньоквартирних мережах) надаються тепер на договірних засадах . Такі перерахунки дозволили скоротити 31 ставку сантехніків та 41 ставку двірників. У результаті для 48% будинків тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій з 1 квітня буде знижено, для 52%, переважно у будинках центральної частини міста ,- підвищено.

Розмір тарифу з вивезення та утилізації твердих побутових відходів залишився без змін і становить 3,58 грн. з кожного мешканця щомісяця.

Затверджено також Типовий договір про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Підприємства, які утримують житловий фонд комунальної власності, зобов’язані до 1 жовтня 2010 року переукласти угоди з мешканцями та власниками (орендарями) нежитлових приміщень у житлових будинках відповідно до Типового договору. Вони мають також забезпечити оприлюднення графіків щодо періодичності надання послуг з прибирання прибудинкових територій шляхом розміщення інформації на дошках оголошень в під’їздах будинків.

Головам районних рад доручено посилити контроль за використанням автоматизованого побудинкового обліку нарахувань, надходжень і витрат, пов’язаних з утриманням будинків та прибудинкових територій, проведенням перерахунків плати споживачам у випадках невиконання робіт або виконання їх в неповному обсязі.

Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для кожного будинку розміщено на стендах в ЖРЕПах, оприлюднено в газеті «Чернівці» та на офіційному сайті міської ради.



Джерело: Пресцентр міськради


Ключові слова: тарифи на послуги у Чернівцях

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини