В Чернівцях відкрилась фотовиставка Віллі Праггера. ФОТО

- 15.04.2010 18:59
В Чернівцях відкрилась фотовиставка Віллі Праггера. ФОТО

 На виставці представлені великоформатні фотографії німецького фоторепортера – представника «Нового бачення» Віллі Праггера (1908-1992). Світлини були зроблені на батьківщині його батька у Румунії з 1924 до 1944 року.

У своїх фото роботах Праггер показує політичні й культурні зміни у румунському суспільстві, що відбувалися на тлі подій першої половини ХХ століття. Те, як фотографу вдалося показати співіснування традиційного й нового старої культурної нації й країни на порозі індустріалізації у 1930-х роках досі викликає захоплення.

З раннього дитинства У Віллі був інтерес до фотографії до його сімейного фотоальбому. Син іммігрантів з Бухареста інженер-хімік і мати німкеня, він підтримував контакти зі своїм батьком в будь-який час. Ранні фото це перші спроби з малим досвідом які були спрямовані на подорожі та фотографії вулиці та їх мешканців.

Його фотографії документально освітлювали міське життя. Таким чином, він відрізняється від інших західноєвропейських фотографів які подорожували їх увагу привертало виключно сільське товариство та традиції сприймається як відсталі сільськогосподарські землі. Вражає, дуже потужне зображення до яких відносяться взаємин між традицією і сучасністю і промислові роботи то нові економічна країна, що розвивається. Прес фотограф Праггер рухається навмисне в напруженості між документом і вигадкою. Його картини представляється ціль в країні, регіональному та місцевому просторі локалізованих ситуації космічних конструкцій і ландшафтів, які приваблюють людей з їх способом життя і навколишнього світу різних речей.

Його естетичне вплив має сучасності та концепція фотографії підготовку змісту зображення від очевидним зазначенням конкретних візуальних уявлень західних країн в тому числі Румунія та Німеччина і частина Буковини.

Степан Карачко, член спілки архівістів України



Ключові слова: виставка Віллі Праггер Черновцы

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Отримавши дзвінок від псевдобанкіра, буковинка втратила майже 45 тисяч гривень Мешканка Чернівецького району стала жертвою шахраїв, коли
- 18.10.2024 14:56
Що впливає на ціни на ринку криптовалют та від чого залежить ціна Монеро? Ринок криптовалют залишається одним із найдинамічніших та непередбачуваних
- 11.10.2024 15:21
Астенія: коли втома стає хронічною В сучасному світі постійного стресу, швидкого ритму життя та великої
- 02.10.2024 18:24
Как получить Green Card в США: правила и требования Результаты лотереи можно будет узнать в мае 2025 года на официальном сайте программы.
- 01.10.2024 11:42
США виділять $5,55 мільярда на озброєння та обладнання для України Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив плани уряду
- 30.09.2024 10:38
Ураган «Хелен» обрушився на Флориду: у штаті запровадили режим НС Троє людей загинули, понад 70 тисяч евакуйовано
- 27.09.2024 11:22
Ракетний обстріл по управлінню поліції в Кривому Розі Близько 9:15 ворог завдав удар по районному управлінню поліції
- 27.09.2024 11:17

Всі новини