Ковбаса, сосиски, копчене м'ясо і бекон шкідливі для здоров'я
- 23.05.2010 16:20
Ковбаса, сосиски, копчене м'ясо і бекон шкідливі для здоров'я. Часте вживання переробленого м'яса може привести до проблем з серцем або цукрового діабету. До такого виводу прийшли учені з Гарвардського університету. Фахівці з цього медичного центру проаналізували дані близько 20 досліджень, що охопили більше мільйона чоловік. Учені вважають, що навіть 50 грам обробленого м'яса що приймається щодня може на 42% збільшити ризик розвитку серцево-судинної патології і -на 19% - цукрового діабету. 50 грам приблизно дорівнюють парі шматочків ковбаси або одному середньому хот-догові.
Таке негативне дії ковбаси, сосисок, бастурми, копченого м'яса або бекону пов'язано з їх хімічною обробкою. Внаслідок чого в такому м'ясі підвищується вміст нітриту і солі, які роблять його привабливішим. Керівник експерименту Рената Міча не пов'язує ці ефекти з холестерином, вміст якого приблизно однаково в м'ясі, приготованому тепловим способом і в делікатесах. Проте в останніх в 4 рази більше міститься солей натрію і в 2 рази більше нітратів. Значить, шкода від обробленого м'яса в основному визначається концентрацією консервантів. У зв'язку з цим вчені не рекомендують щодня вживати продукти з промислово переробленого червоного м'яса.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 08.06.2025 15:28

- 06.06.2025 14:16

- 06.06.2025 14:15

- 03.06.2025 15:34

- 02.06.2025 15:37

- 02.06.2025 11:02

- 30.05.2025 11:32

- 27.05.2025 16:22

- 27.05.2025 11:39